Υπηρεσίες Old

Σκοπός της παρακάτω αναφοράς στις αγγειακές παθήσεις είναι η αναφορά και κατανόηση των παθήσεων αυτών, έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος, απευθυνόμενος στη σωστή ιατρική ειδικότητα, που είναι η Αγγειοχειρουργική, να ενημερωθεί σωστά σχετικά με το τι πρέπει να κάνει για να προστατέψει την υγεία του.

anapne

Επιπολής θρομβοφλεβίτιδα και εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση

Η κατάσταση αυτή αποτελεί μια σοβαρή επιπλοκή της φλεβικής ανεπάρκειας. Στην επιπολής, επιφανειακή θρομβοφλεβίτιδα εμφανίζεται θρόμβος και φλεγμονή σε μια επιφανειακή φλέβα (κιρσός), συνοδευόμενη από ερυθρότητα, τοπικό πόνο και σκληρία στην περιοχή. Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Σε κάποιες περιπτώσεις ο θρόμβος που σχηματίζεται σε μια επιφανειακή φλέβα επεκτείνεται και εισέρχεται στις εν τω βάθει φλέβες. Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση ξεχωρίζει με πρησμένο αρκετά πόδι – ολόκληρο το άκρο ή συνήθως μέχρι το γόνατο – πόνο και ερυθρότητα σε όλο το οιδηματώδες άκρο. Εδώ η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ μεγάλης σημασίας, όπως επίσης και η σωστή αγωγή. Λανθασμένη προσέγγιση της πάθησης αυτής μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, όπως η πνευμονική εμβολή.

Περιφερική αγγειοπάθεια

Μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από διαλείπουσα χωλότητα, πόνο στο πόδι που αφορά συνήθως στη γαστροκνημία, αλλά και στο μηρό ή γλουτό μετά από προσπάθεια, μυϊκό κάματο, περπάτημα στην ευθεία ή σε λιγότερα μέτρα στην ανηφόρα. Ο ασθενής αναγκάζεται να σταματήσει λίγο να ξεκουραστεί και να ξανασυνεχίσει. Η αιτία της πάθησης αυτής είναι η στένωση αρτηριών από την κοιλιακή χώρα μέχρι και την περιφέρεια των άκρων σε συγκεκριμένα σημεία ή και διάχυτα. Επικρατέστερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η ενδαγγειακή θεραπεία με stents (ενδονάρθηκες), αλλά σε ιδιαίτερες συνθήκες μπορεί να χρειαστεί να γίνουν και χειρουργικές παρακάμψεις (bypass). Προχωρημένες, παραμελημένες περιφερικές αγγειοπάθειες μπορεί να οδηγήσουν σε γάγγραινα κάτω άκρων.

This site is registered on wpml.org as a development site.